perjantai 26. maaliskuuta 2021

Prismasta sinun pitää oksasi hankkiman

Kuulemma tarvitaan maanomistajan lupa, jos haluaa kerätä pajunoksia. Ostin sitten oksat Prismasta, petyin vitsojen yksioikoiseen suoruuteen. Saimme niistä kutakuinkin kauniita, ja lintupöly tunkeutui kurkkuun, keuhkoon ja sieraimiin. Täällä voi etävirpoa niin, että jättää oksan koriin ja ottaa toisesta korista munan. Maalasimme myös pääsiäiskortit isovanhemmille. Asetan toivoni Suomen Postiin, että kortit perille ennättäisivät.

Pieni ahdistus nosti päätään, kun kuulin lapselta, että kaksi antikristusta ovat nyt liittoutuneet yhteen. Pitikin sattua. Ehkä he alitajuisesti tunnistavat toisissaan jotain samaa, vaikka näennäisesti ovatkin kuin yö ja päivä. Onneksi lapsi on nykyään enemmän eri porukassa. En jaksaisi enää yhtään kiusaamistilannetta. Ystävät ovat sitä mieltä, että antikristukset ovat kateellisia. Tyttäreni on sievä, kiltti, empaattinen, sosiaalisesti taitava ja hänellä on äiti, jolla on aikaa. Kateus kai saa tytöt kieroilemaan... Myös se herättää vihaa, jos ei osallistu narsistisen persoonan palvontaan ja ihailuun kuten muut, olen huomannut. En tiedä olisiko hyvä olla yksi bestis-liittolainen vai monta peruskivaa kaveria, että selviäisi jäämättä yksin. Siperia opettaa. Onpahan sitten aikuisena työpaikoilla selvillä, miten jotkut voivat käyttäytyä.

1 kommentti:

  1. Joo, kaikkea elävää materiaa, tai tuntuvaa haittaa aiheuttavat (isompi määrä kiviä esim.) keräilyt, ovat aina luvanvaraisia, eivätkä kuulu jokamiehenoikeuksiin. Turku oli siitä fiksu, että se ilmoitti yleisesti luvan pajunkissojen keräilyyn yleisten teiden varsilla, mistä ne joka tapauksessa jossainkohti kaupungin työntekijät leikkaavat alas, kunnes kasvavat taas... Eli asukkaat ikäänkuin hoitivat kaupungin puolesta noita puskia pois heikentämästä näkyvyyttä. ;)

    Tuo liittoutuminen ja monen kanssa yhden kiusaaminen on tosi yleistä. Siihenhän moni koulu perustaa sen "toiveen", että kiusattu vaihtaa koulua, eikä kiusaaja, koska joskus voi olla tilanne, että joku luokka tyhjenee kummasti, jos yksi jää ja loput, ne kiusaajat, lähtevät... Vallankin, jos joskus se on jopa se opettaja, joka on toiminut kiusaajana, tai ainakin sen kiusaamisen sallijana. Tietää, että kiusataan, muttei tee asialle mitään. :( Näitä tapauksia on tavattomasti liikaa, kun jo se yksi olisi hyvä saada pois. Näillä kun on tapana helposti vain lisääntyä ja kiusaamiskeinojen koventua iän kasvaessa.

    VastaaPoista