keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Harhaisen päässä tuuli puhaltaa

Tälle kirjoittamiselle piti olla paljon aikaa, mutta ei nyt sitten näköjään ollutkaan. 😄 Vähän myöhässä reagoin lauantaiseen kulkutautimyönteisten mielenosoitukseen. Mitä rajoitusten vastustajien päässä liikkuu? Tuuli? Jossain vaiheessa jäin vähän jumiin kyttäämään tiettyjen "hyvinvointivaikuttajien" postauksia facessa ja muualla, joka kerta tunsin mykkää raivoa. Ihmettelin heidän kannattajiaan ja todella omituisia kommentteja aikuisilta ihmisiltä 2020-luvulla. Pandemia ei ole mielipidekysymys, virus ei ole mielipidekysymys, mutta jos gurulla on karismaa, on ihan sama mitä hän suustaan päästään, niin hovi kumartelee ja kannattaa että kyllä näin on. 

Kuulemma valtamedia lietsoo pelkoa. Missään muualla en ole niin paljon kauhukuvia nähnyt kuin juuri näiden "hyvinvointivaikuttajien" jutuissa. Karanteenihotelleja on verrattu keskitysleireihin, on naurettu sille, että kesällä hukkui enemmän ihmisiä kuin on koronaan kuolleita (heh heh, hukkui lapsiakin, eikös olekin hauska tämä vertaus!), on peloteltu pakkomaskeilla (synnyttäjät oksentavat maskeihin sairaalassa!) ja pakkorokotuksilla, vääristelty kaikkea mahdollista mahdollisimman paljon ja värikkäin sanakääntein. Ja nämä kauhukuvien lietsojat syyttävät mediaa valehtelusta, he vain puhuvat totuutta "rakkauden valopallosta" käsin. 

Kuitenkin se tyyli, miten nämä "hyvinvointivaikuttajat" kohtelevat eri mieltä olevia, on kaukana rakkaudesta. Lapsellista kiukuttelua, että älkää tulko minun sivulleni vääntämään, minä en edes lue tuollaisia kommentteja jne. Monet myös ovat urakalla estäneet erimielisiä. Tämäkö on ymmärrystä, kaikkien mielipiteiden hyväksymistä ja totuudellista rakkautta? Joka itsensä ylentää, se alennetaan... Toki hivelee narsistista luonnetta, jos ajattelee, että juuri itsellä on sisäpiirin tietoa, miten asiat oikeasti ovat, mutta surullista on, miten monta tämänkaltaiset "gurut" saavat kannattamaan itseään.

Kovat ajat erottelevat jyvät akanoista. Monelle ystävälleni on käynyt niin, että välit ovat hörhöjen kanssa tulehtuneet lopullisesti. En yhtään ihmettele. On raskasta seurata vierestä, kun toinen sekoaa. Kaikilla ei ole resilienssiä pandemiaan. Jotkut pakenevat siihen, että pandemia ei ole totta, rajoitukset voitaisiin poistaa, ja silloin kuvaan astuvat nämä "hyvinvointivaikuttajat", jotka suoltavat valeuutisia ynnä muuta enemmän kuin yksikään puppugeneraattori ehtii edes tuottaa. Kriittinen ajattelu katoaa juuri silloin, kun sen pitäisi olla terävimmillään. Lohdutonta on, että näitä tapauksia ei voi vakuuttaa virallisilla uutisilla, koska "valtamedia on sumutusta". Omalta osaltani olenkin luopunut yrityksistä vaikuttaa tähän asiaan. Menee vain hermo. 

Mielenosoituksesta ei yhden vaikuttajan mukaan lähtenyt yhtäkään tartuntaketjua. Tämähän on mielenkiintoista, että hän voi olla tästä varma jo samana päivänä! 😅 Mutta sitä saa mitä tilaa. Jos ei noudata rajoituksia ja tartunnat lisivät, voi olla varma siitä, että rajoituksia lisätään. Sitten on turha itkeä, kun ei vielä tänäkään vuonna pääse järjestämään rakkauden valopallo -kurssejaan ja kukkaro on edelleen tyhjä. Sillä raha-asioitaan nämä rajoitusten vastustajatkin vain panikoivat, vain kyseenalaisemmin keinoin kuin muut. Onneksi tunnen myös sellaisia ns, henkisen tien kulkijoita, joilla on järki päässä tässä asiassa, jotka luottavat myös tieteeseen ja tekevät oman osuutensa, jotta virus ei leviäisi. Nämä vastustajat voisivat sairastuessaan jättää sitten mahdollisen sairaalahoidon väliin, koska koronahan ei heidän mielestään ole pahempi kuin influenssa tai pikkunuha. Jostain luin joskus huippulauseen:

Muista sitten sairaalaan joutuessasi olla kiitollinen, että kaikesta harhaisuudestasi huolimatta sinua hoidetaan. 


1 kommentti:

  1. Tietty järkihän näissä harhoissakin on takana, mikä iskee joihinkin ihmisiin täysillä. Sen jälkeen analysointi ja mielipiteiden vaihto ei enää onnistukaan, koska heille on vain SE YKSI ainoa oikea vastaus ja "tieto" olemassa. Näinhän ne monet fanaattisuuteen asti menevät asiat iskevät. Turha selitellä heille yhtään mitään, he eivät kuuntele.

    Tosi tyypillisiä "murrosikäajatuksellisia": ei MULLE koskaan mitään vakavaa voi tapahtua, kaikki ikävä tapahtuu muille...

    VastaaPoista